861 EDI belge türü, gönderilerin alındığını bildirmek veya mal ve hizmetlerin resmi kabulü olarak ve aktarımlı iletimlerde nakliye gibi üçüncü tarafların alınması için kullanılır. Bu işlem alıcıya bir gönderinin nihai varış noktasına ulaştığını bildirir. EDI 861 işlem seti, tedarikçiler ve ticaret ortakları arasında verimli ilişkilerin sürdürülmesine yardımcı olur.

EDI 861 belge türü hangi bilgileri içerir?

  • Bir gönderinin tamamı veya bir kısmı alındı
  • İçeriğin aldığı ile sipariş edilen arasında bir tutarsızlık var
  • Alınan öğe hasarlı

Bir EDI sisteminde, bu rapor otomatik olarak tetiklenebilir. Temel olarak bir belge zincirinin sonunu işaretler. Bu belgelere örnek olarak; satınalma siparişi (EDI 850), PO onayı (EDI 855), gelişmiş nakliye bildirimi (EDI 856) ve ardından Alma Tavsiye Sertifikası gösterilebilir. Her şey güncellendikten ve onaylandıktan sonra, alınan envanterin taranması 861'i tetikleyebilir ve göndericiye ürünün geldiğini, alındığını ve siparişin güncellendiğini bildirebilir.

EDI 861 - Tavsiye / Kabul Belgesi nasıl kullanılır?

861 EDI belgesi, gönderi alan bir işletme tarafından kullanılır ve gönderi alındıktan sonra gönderilir. 861 Alma Tavsiye / Kabul Sertifikası alındıktan sonra, göndericiden 861 Alma Tavsiye / Kabul Sertifikası'nın başarıyla alındığını belirten 997 Fonksiyonel Onay gönderilir.

EDI 861 - Tavsiye / Kabul Belgesi nasıl işlenir?

Bir ERP'ye veya muhasebe sistemine veya manuel giriş için okunabilir bir biçime alınan EDI belgelerini işlemek için bir EDI çözümü gerekir. Her ticaret ortağının, belirli segmentleri, veri öğelerini, kabul edilen değerleri ve izlenecek geçerli iş kurallarını özetleyen bir EDI Uygulama kılavuzu bulunmaktadır.

EDI 861 Tavsiye / Kabul Belgesi'nin avantajları nedir?

Tedarik zinciri boyunca envanter doğruluğu ve bu envanterin yönetilebilir olması oldukça önemlidir. Alım Tavsiye / Kabul Belgesindeki bilgilerle, tedarikçiler ve satıcılar depolarında stok doğruluğunu daha iyi koruyabilir, sahtekarlığı tespit edebilir veya alıcıyla ilişkiye zarar verebilecek nakliye ve teslimat hatalarını düzeltebilir.

Örneğin, tedarikçi, aynı alıcı tarafından sürekli olarak hasar gören malların alındığını raporlayabilirse, durumun ne olduğunu, nakliye konusunda bir sorun olup olmadığını veya alıcının hasarlı malları fazla rapor edip etmediğini belirlemek için durumu araştırılabilir. Ayrıca, bir alıcı yasal olarak gelişmiş gönderim bildirimi (ASN) ile çelişen yanlış bir miktar aldıysa veya ürünün bir kısmını geri göndermesi gerekiyorsa, satıcı veya tedarikçi kendi stok sayılarını doğru tutabilir.

 

 

 

HIZLI - KOLAY - GÜVENİLİR - SÜRDÜRÜLEBİLİR - HATASIZ


Go To Top